کد سهامداری چیست؟ نحوه ثبت نام در سایت سجام
کد سهامداری یا کد بورسی
کد سهامداری یا کد بورسی یا کد معاملاتی همانند کد ملی است و هرکسی فقط با داشتن این کد میتواند وارد بازارهای رسمی مالی ایران شود.
یک شناسه که به صورت منحصر به فرد یا سهامدار تعلق میگیرد. در تمام دوران ثابت است و تغییر نمی کند.تا زمانی که این کد تعریف نگردد شما نمی توانید در هیچ نهادی اقدام به سرمایه گذاری مستقیم نمایید. هر کس برای اینکه بتواند پولی را وارد حسابش کند، باید از آن استفاده کند. اعم ایرانی ها و غیر ایرانی هایی که شماره اتباع خارجی داشته باشند می توانند کد بورسی بگیرند. کد سهامداری
چند نوع سهامداری وجود دارد؟ کد سهامداری
- سهامدار حقیقی یا خرد : هر یک از ما که به طور مجزا سهام یک شرکت را خریداری می کنیم یک سهامدار حقیقی هستیم و بنابر تعریف پایین کد سهامداری ما متشکل از سه حرف اول نام خانوادگی مان بعلاوه یک کد ۵ رقمی است.
- سهامدار حقوقی : وقتی افراد یک موسسه یا شرکت و یا… یک مجموعه ای مستقل تشکیل دهند و در بازار معامله کنند سهامدار عمده هستند.
ایجاد کد سهامداری
برای سرمایه گذاری در بورس بهتر است بدانید که برای انجام هرگونه معامله (خرید یا فروش) در بازار بورس باید کد بورسی داشته باشیم.
ایجاد کد سهامداری که کد معاملاتی شما در بورس است معمولا از سه حرف اول نام خانوادگی شما به علاوه یک عدد ۵ رقمی تشکیل می شود. به عنوان مثال “صاد۱۲۳۴۵” در صورت پر شدن سه حرف اول که ناشی از متداول بودن آن است سه حرف دیگر در ابتدای کد معاملاتی شما قرار می گیرد.
برای دریافت کد سهامداری باید در سامانه سجام به نشانی sejam.ir ثبت نام کنید و پس از احزار هویت کد به شما تعلق میگیرد.
سامانه سجام بورس چیست؟
سجام مخفف عبارت سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان است، که جهت تسریع عملیات احراز هویت مشتریان، مبارزه با پول شویی و… راه اندازی شده است. افراد حقیقی و حقوقی با ثبت نام در سجام می توانند از کلیه خدمات بازار سرمایه استفاده کنند. کد سهامداری
طبق دستورالعمل سازمان بورس و سپردهگذاری مرکزی، تمامی افراد فعال در بازار سرمایه که شامل فعالان بازار بورس و بازار بدهی، سرمایهگذاران صندوقهای سرمایهگذاری و سبد گردانی و بهطورکلی تمام افرادی که هر نوع دارایی مالی دارند باید در سامانه سجام احراز هویت شوند.
سجام به لحاظ گستردگی ارائه خدمات سامانه ای ملی محسوب می شود. سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان سجام، مسئولیت خودکار فرآیند جمعآوری و مدیریت اطلاعات مشتریان بازار سرمایه را بر عهده دارد.
چگونه در سایت سجام ثبت نام کنیم؟
برای عضویت و ثبت اطلاعات در سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان نیاز به طی کردن مراحل زیر است:
- وضعیت اولیه
- تکمیل فرمها
- تائید استعلام و دریافت کد پیگیری
- مراجعه به مراکز احراز هویت
- انجام عملیات احراز هویت در مراکز منتخب
- تائید سهامدار در سامانه سجام بورس
وارد سامانه ثبت نام در سامانه سجام بورس بشوید. به صفحه ی زیر هدایت می شوید. کد سهامداری
برای شروع بر روی گزینه “ثبتنام در سجام” کلیک نمایید.
در این صفحه شما میبایست شماره تلفن همراه خود را وارد نمایید و پس از آن دکمه “دریافت تائید کد” را کلیک نمایید.
-
ارسال کد تایید
در این صفحه شما بایستی کد تائید ارسالشده به شماره تلفن همراه را وارد نموده و در قسمت پایین صفحه کد ملی ۱۰ رقمی را وارد نمایید. همچنین با توجه به اینکه برای خود یا شرکتتان کد میگیرید بایستی به ترتیب شخص حقیقی و یا شخص حقوقی را انتخاب نمایید.
دکمه ی تایید را زده تا به صفحه ی زیر ارجاع داده شوید
-
اطلاعات نماینده
اگر شما شخصا اقدام به سرمایه گذاری می کنید باید گزینه ی اصیل را انتخاب نمایید.
اما اگر به نمایندگی از فرد یا شرکتی اقدام به افتتاح می کنید گزینه ی دوم را انتخاب کنید و توجه داشته باشید در مورد دوم حتما باید یک برگه وکالت که از سمت دفترخانه های رسمی کشور تایید شده باشد همراه داشته باشید.
در این مرحله با انتخاب یکی از درگاه های ارائه شده مبلغ۱۰۰هزار ریال را واریز نموده و به صفحه ی بعد میروید. سجام
-
اطلاعات هویتی
باید اطلاعات هویتی خود اعم از نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، جنسیت، نام پدر، شماره شناسنامه و سایر اطلاعات موجود در شناسنامه را وارد نمایید.
در صفحه ی بعد اطلاعات ارتباطی خود اعم از آدرس دقیق پستی به ترتیب خواسته شده و همچنین پست الکترونیک، تلفن ثابت و تلفن همراه خود را وارد نموده و پس از بررسی عدم وجود خطا در اطلاعات وارد شده با زدن دکمه تایید به مرحله بعد می روید.
-
کدهای سهامداری
در این مرحله شما باید با توجه به اینکه شما میخواهید در در کدام بازار به فعالیت بپردازید یکی از گزینهها را انتخاب نمایید. بازار بورس و فرابورس که همان بازار اوراق بهادار است و بورس کالا و بورس انرژی نیز از سایر گزینههاست.
سرمایهگذاران حقیقی عموماً در بورسهای اوراق بهادار و کالا فعال هستند اما اشخاص حقوقی متناسب با برنامههای خودشان ممکن است در بورس انرژی نیز وارد شوند. لازم به ذکر است که برای تکمیل این مرحله، پس از انتخاب نوع بازار، حتماً کد سهامداری خود را نیز وارد نمایید.
-
اطلاعات شغلی
اطلاعات شغلی خود را وارد نمایید. توجه کنید که می توانید تنها موارد ستاره دار را تکمیل کنید و سایر موارد که در واقع داده های اختیاری می باشند را رها نمایید.
-
اطلاعات مالی
در این مرحله هم تنها اطلاعات ستاره دار را پر نمایید و در ضمن حتما نیاز نیست که به حساب و کتاب دقیق بپردازید و محاسبات انجام دهید بلکه صرفا یک براورد کلی از آینده معاملات را در نظر گرفته و به سوالات پاسخ دهید.
پس از آن دکمه ی تایید را زده تا به صفحه اطلاعات حساب بانکی وارد شوید.
-
اطلاعات حساب بانکی
در این صفحه باید شماره حسابی که به کارگزاری معرفی می کنید تا تمامی مراودات مالی شما با نهادهای بورسی انجام بگیرد، ارائه نمایید. بنابراین تمامی اطلاعات اعم از شمارهحساب و شماره شبای بانکی، نام شعبه و کد شعبه و … را درج نمایید.
حتماً تیک حساب پیشفرض را بزنید. توجه فرمایید که تمامی مطالبات شما از نهادها و شرکتهای بورسی مانند سود تقسیمی بهحساب پیشفرض معرفیشده از سوی شما واریز خواهد شد.
در آخر باید متعهد شوید که تمامی اطلاعات را به درستی وارد کرده اید. در ضمن در صورت هرگونه تغییر در اطلاعات ثبتی، فورا اقدام به ویرایش اطلاعات خود نمایید. ا نهایی کردن اطلاعات ثبتنام اولیه شما تکمیل میگردد و در این مرحله یک کد ۱۰ رقمی به شماره همراه شما پیامک میگردد.
اگر شما سرمایهگذار جدیدی هستید که به تازگی میخواهید وارد بازار بشوید بایستی کد دهرقمی را به کارگزار خود اعلام نمایید تا ثبتنام شما در کارگزاری نیز نهایی گردد، اما اگر پیش از تاریخ مزبور شما ثبتنام کردهاید و در حال معامله هستید در لحظه اتمام ثبتنام اولیه، نیازی به کار دیگری ندارید.
راهنمای پیگیری سجام
درصورتیکه کد پیگیری شما پیامک نشود، احتمالاً بخشی از اطلاعات هویتی مهم خود مانند کد ملی یا شماره شناسنامه را اشتباه وارد کردهاید. در این صورت با ورود مجدد به سامانه سجام از این لینک میتوانید وضعیت خود را در مراحل ثبتنام ببینید و اطلاعات هویتی را ویرایش کنید.
چه کسانی باید وارد بورس شوند؟
- همه ی افراد
- ظبقه بندی افراد
- از نظر ریسک پذیری
- از نظر میزان سرمایه
- از نظر دانش فنی سرمایه گذاری
چه پول هایی می تواند وارد بورس شود؟ کد سهامداری
- پول کنار گذاشته (پس انداز)
- پولی که تا دست کم یکسال به آن نیازی نداشتته باشیم.
- پولی که نبودش تاثیری در زندگی ما نمی گذارد.
- پولی که قرار نیست صرف رفاه و کیفیت زندگی ما در کوتاه مدت شود
یعنی پولی که اگر آن را در بورس سرمایه گذاری کنید کیفیت زندگی شما پایین نمی اید و جوری نمی شود که تغییری در زندگی شما ایجاد شود. بورس جای پس اندازهای خنثی پول های کوچک حجیم و خنثی است.
چه پول هایی نباید وارد بورس شوند؟
- پول وام یا هرنوع استقراض به طور کلی پول دیگران
- پول مصارف جاری و روزمره
- پول سرمایه در گردش شغل اول
- پول از نوع بدهی آینده نزدیک
انواع روش های سرمایه گذاری در بورس از نظر میزان پول کد سهامداری
- مبالغ کمتر از ۱۰میلیون تومان: با مبالغ کمتر از ۱۰میلیون تومان شما باید عمده ی سرمایهاتون روی ارز اولیه باشه و میتوانید مقداری هم سهم خریداری کنید که بستگی به دانش شما دارد.
- مبالغ از ۱۰ میلیون تا ۱۰۰میلیون تومان: در نظر میگیریم که دیگه ارز اولیه های ارزون رو نمیگیرید و سعی میکنید دانش کافی بدست بیارید یا در غیر این صورت صندوق های سرمایه گذاری را انتخاب میکنید.
- مبالغ از ۱۰۰ میلیون تومان به بالا: ارزهای اولیه رو کلا نمیگیره یا خودش معامله میکنه یا پولش به شرکت ها یا افراد سبد گردان میده و میتواند پولشو به صندوق های سرمایه گذاری هم بده. با مبالغ بالاتر میتوانید سهام شرکت را خریداری کنید و جز سهامداران اصلی ان شرکت شوید و در تصمیمات شرکت کنید و باعث رشد آن شرکت شوید در نتیجه سرمایهی خودتون هم بیشتر میشه.
- مبالغ خرید سهام عمده و مالکیت شرکت
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.